מטען נייד לרכב חשמלי
מטען נייד לרכב חשמלי הוא אביזר MUST למי שרוצה להיות בטוח שתמיד תהיה לו אפשרות לטעינת סוללת הרכב, גם בשעה שהוא לא נמצא בסמוך לעמדת טעינה זמינה.
חשוב לקחת בחשבון שמהירות הטעינה באמצעות מטען נייד היא לא מהירה כמו טעינה בעמדת טעינה קבועה/ציבורית.
מטען נייד – הביטחון האישי שלכם
מטען נייד לרכב הוא גם סוג של אביזר חירום, כמו ערכת 'עזרה ראשונה', אם תרצו. הוא יכול להישלף בכל רגע נתון ולהטעין לכם את הסוללה של הרכב, למנוע מכם 'להיתקע בדרך', למנוע מכם מלמצוא את עצמכם באמצע שומקום עם רכב שאי אפשר להניע אותו, בלי אפשרות לנסוע הביתה/ליעד הרצוי, בחושך, לבד…
סוגי מטענים ניידים לרכב חשמלי
באופן כללי, השוק מציע מטענים מסוג DC (זרם ישר) או AC (זרם חילופי) רבים מהם מתחברים לחשמל חד-פאזי ובעלי יכולת של 1-19 קילוואט ומתאימים לטעינה של רוב הרכבים החשמליים שנמכרים בישראל.
בישראל מוצעים כיום סוגים שונים של מטענים ניידים לרכב חשמלי, ביניהם: מטען נייד לרכב חשמלי חד פאזי, תלת פאזי, מטען עם הספק 2.3KW, מטען מוד 2, מטען נייד עם חיבור לשקע סטנדרטי, מטען נייד עם חיבור 'סיקון', מטען הייבריד, מטען פלאגאין, מטען עם אפליקציית מסך LCD ועוד.
למה חשוב לשים לב כשקונים מטען נייד לרכב חשמלי?
כמובן שכל מטען נייד מגיע עם המאפיינים שלו ועם מה שמרכיב אותו ספציפית. יש מטענים פשוטים, ויש כאלה עם יכולות יותר משופרות (גם כאן יש 'בייסיק' ויש 'פרימיום'????). בכל מקרה, יש פרמטרים שחובה שיהיו לכל מטען נייד לרכב חשמלי, ועליהם אסור לכם להתפשר, כי המשמעות שלהם היא בטיחות ומניעת סכנה.
חשוב לוודא שהמטען הנייד שאתם קונים עומד בתקינה בישראל ומומלץ מאוד שיעמוד גם בתקינה האירופית. (עמידה בתקינה המוקפדת מונה את התקנים הבאים: CE .TUV . FCC) חשוב שיהיה למטען כניסה לשקע 'סיקון' כחול, או מחבר לשקע סטנדרטי, שהכבל יהיה גמיש ועמיד בפני מים/דליפת זרם, חשוב לוודא שהספק הכח של המטען הוא לפחות 2.3 KW.
כמובן שכדאי לוודא שאתם מקבלים תעודת אחריות בזמן הקנייה, בתוקף של שנתיים לפחות.
*חשוב לוודא לפני חיבור המטען/לפני השימוש שהשקע מוגן בהארקה בטוחה.
*כמובן שלצורך הפעלת המטען וחיבור לאפליקציה צריך שיופעל באזור Wi Fi.
מטענים ניידים מהמבוקשים בישראל לרכב חשמלי
שם המטען | היצרן/היבואן | תכונות מרכזיות | טווח מחירים |
מטען נייד AC לרכב חשמלי | גולד תקשורת | מתחבר קל, "פלאג אנד פליי"
מחבר טעינה Type2 המתאים למרבית הרכבים החשמליים בישראל מגיע בשני אורכים 6 מטר + 10 מטר לא זקוק למתאמים לשקע, טעינה מיטבית עומד בכל תנאי התקינה האמריקאית |
990-1250 |
מטען 'כח סבתא' | אפקון | מטען נייד עם אקדח טעינה TYPE2 מתאים למרבית הרכבים החשמליים בשוק הישראלי. עובד עם שקע חשמלי סטנדרטי וגם עם שקע 'סיקון' כחול כבל CEE.
מקסימום עבודה רציפה מותרת -שעתיים. התקן טעינה 10- אמפר הספק קיוט"ש עד 3.6 KW |
1250 |
מטען נייד לרכב חשמלי הוא אחד המוצרים שהולך להיות בכל בית של מחזיק רכב חשמלי בישראל, מוזמנים להבטיח לעצמכם נסיעה בראש שקט עם "מטען נייד עזרה ראשונה" צמוד????.
וכמה עולה להטעין רכב חשמלי?
עם החברות המובילות שמשווקות בישראל מטען נייד לרכב חשמלי נמנות: ELEXIFY, Schneider Electric, AutoEnterprise, סי איי איי טכנולוגיות, Ciltec, גולד תקשורת, אפקון ועוד.
המחירים של מטען נייד לאוטו נעים סביב 850-1600 ש"ח, תלוי באיכות המטען, ביצרן/יבואן, בפונקציות שהמטען ניחן בהן וכיוצ"ב.
יש מטענים ניידים שאסור להם להיות בשימוש במרחב ציבורי/מתקנים ציבוריים. חלק מהמטענים מגיעים עם המלצת שימוש שמוגבלת לשעתיים שימוש ברצף, חובת הגנה של 44 IP לפחות.
בגדול אין מניעה שהמטען הנייד יהיה ברכב, גם בתא המטען, אבל בימים שבהם מזג האוויר חם מאוד, גם הרכב חם מאוד מבפנים, אז עדיף שהמטען הנייד לא יישאר ברכב ויהיה חשוף לחום קיצוני.
כן. במטען שעובד על חד-פאזי החוק קובע שזרם הטעינה לא יעלה על 10 אמפר.