חברות התקנה מומלצות

בחורה עם טלפון נייד ליד עמדת טעינה חשמלית

חברות התקנה מומלצות

עמדת טעינה לרכב חשמלי היא מוצר חכם שדורש קנייה נבונה וייעוץ מקצועי. ממש כפי שקניית עמדת טעינה צריכה להתבצע בתבונה ובהתאמה מלאה, כך גם התקנת עמדת הטעינה צריכה להתבצע רק על ידי גוף ואיש מקצוע שמוסמכים לכך. עמדת טעינה תקינה שתותקן באופן מקצועי תבטיח לכם שקט נפשי ואפס סכנות בהקשר הזה. תתייחסו לזה כאל סוג של 'תחנת כח' קטנה ליד הבית שלכם: במלוא האחריות האישית המקצועית והסביבתית, לכן כדאי להכיר את חברות התקנה המומלצות ביותר כיום.

קנייה נבונה של עמדת טעינה ובחירה בטוחה בהתקנת עמדת הטעינה

חשוב לדעת שישנם סוגים שונים של עמדות טעינה לרכב חשמלי, וחשוב לוודא שהחברה שאליה פונים מוסמכת להתקין עמדת טעינה מהסוג שנדרש להתקין. 

חשוב להבין שעמדת טעינה לרכב חשמלי היא אמצעי שמגיע עם מוצרי-לוואי משלימים, שחברת ההתקנה אמורה לספק גם אותם, לוודא את תקינותם ולהתקינם בפועל בסנכרון מושלם. בין האביזרים הללו נמנים, למשל: אפליקציה לתפעול המערכת, כבל טעינה, חיבור תלת-פאזי (או אחר) מערכת ניהול עומסים, כרטיס חכם להפעלת עמדה (RF) מחבר טייפ 1/טייפ 2 , מטען ביתי משלים נייד 7-3KW, עמדת AC, עמדת DC, ועוד – כל אלה כמובן בהתאמה קונקרטית לעמדת הטעינה הספציפית.

חשוב לוודא מהו סוג עמדת הטעינה הקונקרטית שהרכב החשמלי שלכם צריך, לוודא את התאמת העמדה לתנאי השטח שלכם (היכן העמדה תותקן: בבית? במשרד? בחניון תת קרקעי? וכו') איזה עוצמה של אספקת חשמל העמדה תצרוך והאם התנאים הפיזיים שלכם יכולים לספק לה את זה? יש סט-שאלות שמומלץ לברר על מנת לקבל החלטת קנייה נכונה של עמדת טעינה בהתאמה מדויקת לצרכים שלכם, כמובן עוד בטרם ההתקנה.

מספר עמדות טעינה לרכב חשמלי
מספר עמדות טעינה לרכב חשמלי

יש מגוון סוגים של עמדות טעינה – איזו תתאים לכם?

עם סוגי עמדות הטעינה השונות נמנים: עמדת טעינה מהירה, עמדת טעינה לבית פרטי, עמדת טעינה לבית משותף, עמדת טעינה למשרדים/לעסקים, עמדת טעינה לחניון עילי, עמדת טעינה לחניון תת-קרקעי, עמדה ציבורית, עמדת טעינה לרכבי טסלה, עמדת טעינה פלאג אנד צא'רג', עמדת טעינה לחניונים, ונוספות. 

אז מיהן מתקינות עמדות הטעינה לרכבים חשמליים המובילות בשוק?

בישראל יש כיום מספר חברות מוסמכות לשיווק עמדות טעינה ולהתקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי.

8 חברות התקנה מומלצות להלן:

  • Solygana
  • שנפ
  • VOLTEC
  • ADVICE
  • תדיראן
  • ספארק פלאג
  • איוי אנרג'י
  • צ'רצ'ינג פויינט.

 

איך תקבלו החלטה בטוחה לגבי התקנת עמדה מקצועית? 

כמו בכל תחום, חשוב לעשות קצת שופינג של מידע לפני קבלת ההחלטה. בידקו בין החברות המתקינות שהצגנו בפניכם כאן, בידקו גם נוספות מעבר לאלו, טלפנו לשתיים-שלוש חברות מתמחות בתחום, תשאלו שאלות, תשוו מחירים, תקבלו חוות דעת מלקוחות קודמים, תבקשו ראות תעודות הסמכה ורק אחרי שתגבשו התרשמות יהיה לכם יותר קל לבחור. 

עלויות רלבנטיות שכדאי לקחת בחשבון, סביב התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי

סוג העבודהעלות משוערת
קידוח קיר בטון150 שח
הקמת עמוד לקיבוע עמדת טעינה1000 ש"ח
קיבוע עמוד לעמדת טעינה300 ש"ח
חציבה בקיר של ממ"ד150 ש"ח למטר
חציבה בקיר סטנדרטי60 ש"ח למטר
ביקור סוקר לפני התקנה400 ש"ח

הרמת ריצוף

לצורף 'השחלת' כבל

500 ש"ח למטר
עלות בסיסית להקמת עמדת טעינה1500 ש"ח
עלות הקמת עמדת טעינה עם כבל לתלת-פאזי של עד 30 מטר2100 ש"ח


בראש ובראשונה חשוב לוודא שהחברה מורשית ומוסמכת ועומדת בתקינה המוקפדת בתחום. חשוב לוודא שהמתקין הוא חשמלאי מוסמך שהוסמך ספציפית לזה. שהחברה מחזיקה באישור מכון התקנים הישראלי. חשוב לבדוק מהו ההספק/מהירות עמדת הטעינה (KW22 הגבוה ביותר) ולוודא שהוא מתאים לתנאים בבית/בחניון הפרטי שלכם ולצרכים שלכם. בקשו חוות דעת מלקוחות קודמים, בקשו לראות תעודת חשמלאי מוסמך, בקשו לראות הסמכה ספציפית 'מתקין עמדות טעינה לרכב חשמלי', תקן מאושר לחברה עצמה ולעמדת הטעינה שהחברה מספקת, וכך הלאה.

יש מספר נתונים מרכזיים שצריך לוודא ביניהם התאמה לצרכים שלכם, ואם אכן יש התאמה, אז זה אומר שאכן עמדת הטעינה הזו מתאימה לכם, הנה כמה מהם לפניכם:

  • לבדוק לאיזה סוג רכבים עמדת הטעינה מתאימה (לוודא שמתאימה לטעינת הרכב שלכם).
  • לוודא שעמדת הטעינה מגיעה עם אפליקציה תואמת, שבאמצעותה תוכלו לנהל אותה בנוחות.
  • לבדוק מהו ההספק של עמדת הטעינה ושהעוצמה שהיא זקוקה להפעלה מתאימה למערכת הכח/חשמל במיקום שבו אתם רוצים שעמדת הטעינה תותקן. אגב, הספק מרבי של עמדת טעינה הוא 22 KW
  • לוודא שהכבל-לרכב שמגיע עם עמדת הטעינה מתאים למרחק בין הרכב לעמדת הטעינה ולהספק במקום
  • לוודא שמיקום עמדת הטעינה יעמוד בתפקוד ובטיחות בכל תנאי מזג אוויר.
  • מומלץ להזמין "ביקורת סוקר" שבודק את תנאי השטח ועד כמה הם מתאימים להתקנת עמדת טעינה ו/או איזה עדכונים יש לבצע על מנת שתתאפשר התקנת עמדת טעינה. בדיקת סוקר עולה כ-400 שקלים.

 

עלות התקנה יכולה לנוע בין 1,500-10,000 ש"ח, זה תלוי בסוג העמדה, במורכבות התשתית הייעודית שיש להכין עבור ההתקנה, המרחק מהעמדה לרכב, סוג המפסק, סוג ממסר ה'פחת', האם נדרש טיפול בריצוף, האם זה בית פרטי או בבניין משותף, הצורך בחיווטים, האם עמדת הטעינה תותקן בסביבה שהיא ממ"ד וכו'. נזכיר שוב שיש להקפיד שהמתקין יהיה אך ורק חשמלאי מוסמך שמתמחה בהתקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי. 

מכיוון שהתקנת עמדת טעינה דורשת לא פעם עבודות-חשמל או בניין שונות, חשוב לקחת בחשבון גם עלות נוספת לחלק מהן. רצב" טבלה שמציגה עלויות-הקפיות רלבנטיות אפשריות.

תוכן עניינים

השאירו פרטים עכשיו ותוכלו לקבל את כל המידע הנדרש לכם על מנת לקבל החלטת קניה נכונה של עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי בהתאמה מקסימלית

צרו איתנו קשר

תפריט נגישות

Energy2car

השאירו פרטים ונציג אנרג'י טו קאר יחבר אתכם למתקין הזול ביותר!

או שלחו הודעה עכשיו

Energy2car

השאירו פרטים ונציג אנרג'י טו קאר יחבר אתכם למתקין הזול ביותר!

או שלחו הודעה עכשיו